KEMAL ANADOL KİTAP VE SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİMİZ


ANADOL, YENİ KİTABINI EREĞLİ'DE İMZALADI

 
 
 

CHP eski Grup Başkan Vekili, CHP eski Zonguldak ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, yeni kitabı ‘Filmi Geriye Sarınca’ için söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) ve Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği söyleşi ve imza günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi.
Anadol, Söyleşi ve İmza gününde, ‘Filmi Geriye Sarınca’ isimli yeni kitabı ile birlikte, hem kendi yaşamından hem de Türkiye tarihine yönelik açıklamalar yaptı.
Söyleşi ve İmza Günü’nde bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Gürdal Özçakır, bu önemli güne tanıklık eden kitap dostlarına teşekkür etti. Özçakır ayrıca, Kemal Anadol’un özgeçmişine yönelik açıklamalar yaptı.
Anadol kitap dostlarına yönelik yaptığı konuşmasında, kitap dostlarıyla bir arada olmaktan memnun olduğunu söyleyerek başladı. Anadol konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: Kdz. Ereğli’de düzenlenen söyleşi ve imza gününde kendisini yalnız bırakmayan okul arkadaşları, mahalle arkadaşları başta olmak üzere Kdz. Ereğli Tarih ve Doğa Derneğine, ZOKEV Yöneticilerine, Önceki Dönem Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’a, ayrıca Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Ereğli Belediye Meclis Üyeleri Nezih Anıl, Güler Demiroğlu, Avukat Avni Kocaman ve tüm kitap dostlarına da tek tek teşekkür etti.
Anadol, son eseri olan ‘Filmi Geriye Sarınca’ hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:
Film 12 Eylül 1980 günü kesiliyor. 12 Eylül tarihi, tüm ülke için olduğu kadar benim için de bir milattı!” diyen Kemal Anadol, filmin sonrasına bakmayı değil, filmi geriye sarmayı tercih ediyor. Ve anlattığı filmin eksenine CHP’yi oturtuyor, partinin çok tartışılan 80 öncesi dönemine ait önemli anılar ve olaylar paylaşıyor. Tabii arka fonda da adım adım felakete sürüklenen Türkiye var.
Filmi Geriye Sarınca, yöneticilerin CHP’nin “sakıncalı piyadesi” olarak gördükleri Kemal Anadol’un anılarından ibaret değil… Bir dönemi anlamak ve öğrenmek isteyenler için de bulunmaz bir kaynak…
Anadol konuşmasının ardından ‘Filmi Geriye Sarınca’ adlı son eserini kitap dostları için imzaladı. Anadol’un eserleri arasında yer alan ‘Büyük Ayrılık, Kasırga ve Karşıyaka Memleket’ adlı eserlerini de kitap dostlarıyla buluşturdu.


ANADOL’UN KISA ÖZGEÇMİŞİ:
Anadol, , 1944 tevkifatının ünlü isimlerinden Zihni Anadol ile terzi Emine Hanım’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Zonguldak’ta başlayan yolculuğu, önce İstanbul’a, sonra Ankara ve İzmir’e taşıdı. 27 Mayıs 1960’ı hızlı bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak yaşadı, 12 Mart’ta çiçeği burnunda politikacıydı,1980 darbesinde ise milletvekili oldu. Darbe sonrası siyasi yasaklı olacak, Barış Derneği davasında yargılandı.
 
KAYNAK:http://www.gazeteregli.com/eregli-haber/gazete-eregli/?id=3468
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KDZ.EREĞLİ İLE İLGİLİ KİŞİ, LAKAP,YER ADLARI VE DEYİMLER

ZONGULDAK DOĞUMLU TÜRK POPU’NUN İLK STARLARINDAN AY-FERİ

BİR İSYANIN ANATOMİSİ;DEVREKLİ SAHTE KADIN PEYGAMBER DUDU HATUN İSYANI İLE KIZLAR DERESİ EFSANESİNİN BAĞLANTISI