NACİYE KIPÇAK HANIMEFENDİ'YE VEFA

Kdz.Ereğli Eğitim Tarihi ile ilgili bir araştırma hazırlığında iken bu haberi buldum ve sizinle paylaşmak istedim.

Naciye öğretmen, 25 yıl öncesini yeniden yaşadı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 1958-1978 yılları arasında yurttaşlık bilgisi öğretmenliği yapan 92 yaşındaki Naciye öğretmeni, öğrencileri 25 yıl sonra sürpriz bir geceyle onurlandırdı.
Ereğli Lisesi’nden mezun olan ve aralarında Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çeşitli siyasi partilerin yöneticileri, işadamı İrfan Erdem gibi ilçenin birçok tanınmış kişilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, kendilerinde büyük anıları bulunan yurttaşlık bilgisi öğretmeni Naciye Kıpçak’ı yaşadığı İstanbul’dan Ereğli’ye getirerek sürpriz bir gece düzenledi. Öğrenciler, öğretmenlerine karşı düzenledikleri geceyle ahde vefalarını sundu. Haber verilmeden yapılan geceye katılan Naciye öğretmen, salona girişinde karşısında eski öğrencilerini görünce çok duygulandı.
Gecede, Naciye öğretmenin Ereğli’deki yıllarını içeren bir sinevizyon gösterisi yapıldı. İlerlemiş yaşına rağmen öğrencileriyle dans eden Naciye öğretmen, mutlu dakikalar yaşadı.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Naciye öğretmene, en sevdiği çiçeği verdi ve nazar değmemesi için bir bilezik taktı. Geceye katılan Garnizon Komutanı Tuğamiral Deniz Kutluk da Naciye öğretmene hizmet plaketi sundu.
Zil çalıp yoklamanın da yapıldığı gecede, öğrencileri, Naciye öğretmenle ilgili anılarını anlattı. Naciye öğretmenin yeğeni olan Toplu Konut eski Daire Başkanı Yiğit Gülöksüz ise Ereğli’de Naciye öğretmene gösterilen bu ahde vefanın tüm öğretmenler için gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Sizleri kutluyorum. Naciye Hanım’a öğretmenlik hayatında belki de en güzel anılarını yaşattınız.” dedi. Cahit Kılıç, Ereğli (Zaman Gazetesi)
22.04.2003

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KDZ.EREĞLİ İLE İLGİLİ KİŞİ, LAKAP,YER ADLARI VE DEYİMLER

ZONGULDAK DOĞUMLU TÜRK POPU’NUN İLK STARLARINDAN AY-FERİ

BİR İSYANIN ANATOMİSİ;DEVREKLİ SAHTE KADIN PEYGAMBER DUDU HATUN İSYANI İLE KIZLAR DERESİ EFSANESİNİN BAĞLANTISI