1923-1950 KDZ.EREĞLİ FUTBOL TARİHİ GÜRDAL ÖZÇAKIR İLE HAYAT BULDU



























SPORVİZYON’DA EREĞLİ’DE SPOR TARİHİ ELE ALINDI
DTV’de ilgi ile izlenen DTV Haber Müdürü Yusuf Zobar’ın hazırlayıp sunduğu Sporvizyon’da bu hafta Ereğli’de spor tarihi konusu işlendi.. Yorumcu olarak eski futbolcu ve antrenörlerden Ertan Bayraktar ile konuk olarak Araştırmacı-Yazar Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır’ın katıldığı programda Ereğli’de 1923 ile 1950 yılları geniş olarak o döneme ait sportif olaylar resimlerle anlatıldı..
Yazar Gürdal Özçakır önce Zonguldak’ta ZOKEV’in düzenlediği kent kültürü Bienali Zonguldak’ta spor konulu toplantıda Ereğli’de spor tarihi ile ilgili geniş açıklamalarda bulunduğunu ve büyük ilgi gördüğünü anlattı.
Daha sonra Ereğli’deki sporun gelişimi ile ilk kurulan takımların Ereğli Gençlerbirliği, Ereğli İdmanyurdu ve Ereğli Halkevi olduğunu takımların görüntüleri ve yaptıkları müsabakaları anlatan Özçakır, “Bu çalışmaya 2002 yılında Temmuz ayında babamın Mülayım ÖZEL Bey’den aldığı eski futbol takımı fotoğrafları ile yine eski yıpranmış bir Osmanlıca dergiyi görmem ile başladı.” dedi.
Seyfi Onat, Ziyattin Cıbır, Rıdvan Çimenoğlu, Temel Açan, Aydoğdu Makaracı, Mahmut Okay, İlyas Kun ve Nevzat Acar Bey’le görüşüp, rahmetli Erdoğan Erkmen’in Şirin Ereğli Gazetesi’ndeki yazı dizisini incelediğini, ayrıca İstanbul’daki Halk Kütüphanesi arşivlerinden de yararlandığını anlattı. Bu beş yıllık çalışmanın kitap haline getirilmesi için sponsor arayışı içinde bulunduğunu sözlerine ekledi.
Yusuf Zobar da, bu çalışmanın çok güzel olduğunu, büyük emek harcandığını inşallah 1950’den bugüne kadar ki döneminde ileride hazırlayıp Ereğli sporuna ışık tutması dileğinde bulundu.
NOT:ÇALIŞMA İLE İLGİLİ VİDEO'YA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KDZ.EREĞLİ İLE İLGİLİ KİŞİ, LAKAP,YER ADLARI VE DEYİMLER

ZONGULDAK DOĞUMLU TÜRK POPU’NUN İLK STARLARINDAN AY-FERİ

BİR İSYANIN ANATOMİSİ;DEVREKLİ SAHTE KADIN PEYGAMBER DUDU HATUN İSYANI İLE KIZLAR DERESİ EFSANESİNİN BAĞLANTISI